Run and bike to cure MS

By Judith Kalinowski

Two cycles and a run

Since being at home I cycled twice and had one run.

The first cycle was a 40 k tour through the villages around the place where my parents live. It was really windy, but very beautiful and a lot of fun. I can't believe I have never been in these villages although I've been living close to them for 18 years! :D

The second cycle was a small one, but I tried to be very quick. It was a 5 k tour to a place where dad and I harvested some wild garlic. Of course it was 5 k back home too.

Then I had a 7.7 k run with dad. It was exhausting, but good fun! It felt good to start running again!

This means overall:

445.47 km - 40.53 km - 10.05 km = 394.89 km to cycle!
471.19 km - 7.71 km = 463,48 km to run!

Extremely windy cycle home (& first time over 100 km)

I can feel the tour from yesterday in my legs today. The longest distance I cycled before was about 60 k long. Yesterday, I decided to cycle to my parents and therefore doubled the 60 k. It was very cold (2 degree Celsius) and EXTREMELY windy from the front and side. Sometimes I was afraid my bike would be blown away 😆

But I made it and came home a few minutes before it was completely dark outside. I'm very proud of myself, but shattered as well!

563.7 km - 118.23 km = 445.47 km to cycle!

This means: more than half of my cycling challenge done! 🤗

Cycle with Ben and Nic

I had a nice cycle with two of my friends. The route was part of the tour d'energie which won't take place anymore due to the Corona Virus... :(

600.5 km - 36.8 km = 563.7 km to cycle!

First cycle with my new bike!

I had a first cycle with my new bike :) only a short one though!

623.7 km - 23.2 km = 600.5 km to cycle!

Tour d'energie and first time over 26km/h

I decided to take part in the "Tour d'energie" which is a bike race in Göttingen. I'll cycle the short tour (45 km).

Therefore, I wanted to get to know the route and cycled it today (with a few changes). On the top of the hill my best friend and I met another friend and cycled back to göttingen together.

Two days after, with tired legs, I cycled my standard route and, surprisingly, finished with a new personal best in average speed (26,3 km/h).

697.5 km - 50.7 km - 23.1 km = 623.7 km to cycle!

First time over an average speed of 25 km/h

This morning I couldn't concentrate on my uni work at all, so I decided to jump on my bike! I chose my standard route and, although it was extremely windy and I felt like not moving forward at all, cycled it in a new personal best. My average speed was with 25.6 km/h over 25 km/h for the very first time! Happy me!

Now I need to get back to the library, but first I can say that I'm in my 600s! :-)

720.7 km - 23.2 km = 697,5 km to cycle!

I really need to start the running thing!!

Honestly: The cycling part is going okay, but I'm definitely faaaar behind my running schedule!

Getting back into running is tough - I thought that the running part would be easiert for me, but no!

I had a 7.7 km run on a beautiful early Sunday morning.

478,89 km - 7.7 km = 471,19 km to run!

Hohen Hagen Cycle

A week ago my best friend and I had a beautiful and challenging cycle. We cycled to the top of the mountain "Hoher Hagen" which is part of a race called "tour d'energie" here in Göttingen.

The whole tour was 39.1 k long!

759.8 km - 39.1 km = 720,7 km to cycle!

My standard route and a cold steep cycle to Dransfeld

I have three cycles to add: my standard route (22.8 km) plus a cycle to Dransfeld, where I needed to help at an athletics event for kids, and the cycle back to Göttingen. It was freezing, but a lot of fun, and the frozen trees looked just beautiful! smile

815.8 km - 22.8 km - 17.5 km - 15.7 km = 759.8 km to cycle!

Christmas Run with Dad 🎅

On the 25th I went on a run with dad, who cycled next to me. I ran 6.61 km which was really exhausting because of the pace: When someone is cycling next to you you can't really slow down (at least I can't). I needed 31 minutes, but I hope this pace will be normal for me soon!

485.5 km - 6.61 km = 478,89 km to run!

Steep run with blurred vision and a nice cycle

It's hard to keep up while doing so much for uni. I've been running twice since I updated this page last. One tiny run (3.86 km), and one run which wasn't that long (approx. 7 km), but really steep and muddy and therefore exhausting!

The 7k run was so much fun though because I went through the forest with a friend, and the fresh air was amazing for body and soul. However, the steepness affected my vision, but I made it and im super proud of myself!

Additionally, I had a 23.1 km cycle with another friend. Therefore, this is where I am right now:

496.36 km - 3.86 km - 7 km = 485.5 km to run!

815.8 km - 23.1 km = 792.1 km to cycle!

54 km and MS aftermath

Today, the weather was amazing! Therefore I decided to try a longer cycle, and I chose a > 50 km route. The cycle was beautiful: I visited a castle and went through a pretty colourful forest and nice lonely streets.

In the second half, I started to feel exhausted, and my leg got a bit tingly. I still made it home and felt amazing and proud to have cycled that far! Now I need to rest and give my body time to get better, but I'm sure that I'll be all good by tomorrow!

869.9 km - 54.1 km = 815.8 km to go 🚴

Even the tiniest distance counts!

Almost two years ago, I ruptured my meniscus. This lead to me not being able to run normally for ages. Therefore I changed my running style and started to become a forefoot runner. Although it's fun, it's very exhausting for one's calves,a not really the best option if you want to run further distances.

Although my challenge started 1.5 months ago, I haven't dared to try my 'normal' running style again - but yesterday, the sun was shining so beautifully that I needed to try. I only ran a small distance of 3.64 km, but without pain (a year ago my knee started hurting after 100 meters!). Now I slowly need to increase the running distance, and then I can tackle the 500 km, step by step!

500 km - 3.64 km = 496.36 to go! 🏃

Not the most pleasant journey

After having spent the morning with my friend painting a bowl, I started to cycle. I chose my regular well known route, and I had so much fun. Honestly, I felt so energetic and powerful! Therefore I decided to try a new route, but without looking at a map. I cycled up a hill in a forest - unfortunately the path's ground changed to quite a stoney one, and since I cycled with my racing bike, I had to cycle the whole way back. At the end of the hill, I decided to climb up the second hill because I didn't just want to go back (I've been so adventurous!! No way I go back now!). At the top of the very steep hill, I had to go back as well: dead end :D

I ended up on my old route, but I could at least cycle for a bit longer this time so it's not the same trip over and over again. However, I spent so much time taking wrong directions that it wasn't sunny anymore but quite dark. 15 minutes later it started to rain a bit, it stopped again, and then it was pouring down. Obviously, I decided to not cycle for longer than normal and went home. I was soaked and had a long hot shower. In the end my cycle turned out to be longer than normal (ofc, the two hills... :D)

896,8 km - 26.9 km = 869.9 km to go!

First time over 30 km

Last Thursday, I went on a longer cycle - I wanted to try a new route and see if my body is okay with me cycling for more than 30 km. It turned out that it was a lovely trip (although I took the wrong turn four times and had to wait at a railway crossing for five to ten minutes), and that I could have cycled for much longer! Therefore, I my next goal is to do more than 40 km. Maybe next week?! smile

929.9 km - 33.1 km = 896.8 km to go!

Windy trip with two great people

A nice Sunday with a big breakfast followed by such a lovely autumn cycling trip with two of my best friends <3 952.2 km - 22.3 km = 929.9 km to go!

Quite a windy cycling trip

Yesterday I cycled 24.6 km! Which makes 976.8 km - 24.6 km = 952.2 km to go 🚴

The trip was quite windy, but the trees and fields were so nice and colourful. It was a good change to just sitting inside working on my essay. :-)

You can always follow my progress on my Komoot page: https://www.komoot.de/user/956801544634?ref=amk

 

My first 23 km

Today I truly started my challenge: I cycled 23,2 km! Which makes 1,000 km - 23,2 km = 976,8 km to go 🚴

You can always follow my progress on my Komoot page: https://www.komoot.de/user/956801544634?ref=amk

Thank you all for your support - I'm gassed I've already got three donations, and in total over 100€! That must be amazing people, thank you so much 💋🧡

I'm supporting Kiss Goodbye to MS

A few days ago I reached 1,500 followers on Instagram. When I started my ms page, I would have never imagined that so many people will be interested in my ms journey and that the ms community on Instagram would have such a huge impact on me.

That's why I want to celebrate us, and to do so I set myself a goal: I want to cycle 1,000 km 🚴 and want to run 500 km 🏃 within a year (which makes 1,500 km in total and equals my followers). While doing everything I can in order to reach this goal, I want people to support me - and thus collect as much money as possible for kiss goodbye to ms global. 💋 Kissgoodbyetoms is an organisation which collects money in order to support ms research. I chose this organisation because I'm sure there'll be a cure one day, and with our help it might happen earlier!y

On this page you can follow my progress, and you can donate any amount you like - even a single penny or cent is very much appreciated! 🥰

Let us support the ms research, find a cure, and kiss goodbye to ms! 🧠🎗️

P.S. Since I am having a cold rn, I will start the fundraising on the 1st of September!

My Achievements

Started Kiss

Self Donated

Raised 100

Raised 1000

Raised 10,000

Target achieved

Thank you to my Supporters

78

Ute Kalinowski

62.40

B. B.

52

Silke Möbius

Hallo Judith, ich weiß nicht, ob du dich noch an mich erinnerst, aber wir haben zusammen angefangen zu studieren. Ich habe Physik gemacht und ab dem 2. Semester dann auch Mathe-Physik-Lehramt. Ich finde das eine ganze Klasse Idee von dir, dieser Fahrrad- und Laufchallenge. Wünsche dir ganz viel Erfolg und Spa0 dabei. Liebe Grüße und fühl dich gedrückt!

52

Bj

46.80

Alex M

36.40

Judith Kalinowski

36.40

Andrea Von Waaden

36.40

Mirna

Happy Birthday Judith! &lt;3

20.80

Julian

Hey Judith! Great idea! May research defeat ms! Have fun cycling and running! Greetings from Berlin Julian

20.80

Theresa Kalinowski

20.80

Nico S.

&lt;3

15

Julius Nippert

10.40

Janto Rautmann

10.40

Malte Wienstroh

Wünsche dir alles Liebe für dein Ziel 😘

10.40

Annabel

Alles Gute zum Geburtstag, meine Liebe! Viel Erfolg weiterhin.

6.24

Anonymous

stay strong

5.20

Yan Luo

GO JUDITH!!

5.20

Nadja Frick